Турчинов: Україна вже передає ЗСУ новітні ракети власного виробництва

 

Україна налагодила повний цикл виробництва ракет і може робити будь-які їх типи та модифікації. Збройні сили вже отримують ракети для ракетних систем залпового вогню українського виробництва. Про це в інтерв’ю агенції Ліга.net повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

“Ми не просто намагаємося відновити втрачені технології, а ставимо завдання побудувати ракетні комплекси нового покоління. Наприклад, якщо говорити про ракетні системи залпового вогню, то це – керовані ракети, які влучають точно в ціль, а не просто накривають території, як російські аналоги. Наше завдання не тільки досягти стандартів НАТО, але, перш за все, щоб наша зброя була кращою за російську”, – заявив секретар Ради нацбезпеки й оборони.

За його словами, Україна створила “повний цикл виробництва ракетної техніки: бойові частини, корпуси, паливо”.

“Тепер можемо виробляти будь-які модифікації ракет для систем залпового вогню, для протиповітряної оборони, крім того, оперативно-тактичні ракети і так далі. Такою технологією володіють не так багато країн. І для нас зараз обмеження лише одне – низькі обсяги фінансування”, – сказав Турчинов.

“Хочу вам повідомити, що, незважаючи на гострі проблеми з фінансуванням, ми вже з цього року здійснюємо поставки в армію ракет для РСЗВ. Кількісні показники я не маю права озвучувати, але ми змогли досить швидко вирішити цю проблему, тому що вона була дійсно надактуальної “, – заявив секретар Радбезу.

Читайте також:
Україна успішно завершила ракетні стрільби на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна