Італія заблокувала пропозицію Польщі та Британії посилити санкції проти РФ і продовжити їх на рік

 

Італія заблокувала спроби продовжити термін санкцій Євросоюзу щодо Росії одразу на рік, а не на півроку. Окрім того, Рим виступив проти розширення санкцій через імовірні злочини Росії в Сирії.

Про це після одноденного саміту ЄС у Брюсселі 15 грудня повідомили його учасники, інформує Радіо Свобода.

“У нас була дискусія, яка, на щастя, закінчилася без урахування варіанту, який був би, на мою думку, помилковим, – реагувати на ситуацію в Сирії та Алеппо санкціями ЄС проти Росії», – заявив нещодавно призначений прем’єр-міністр Італії Паоло Джентілоні.
Він обійняв цю посаду після того, як попередній глава італійського уряду Маттео Ренці 5 грудня подав у відставку після поразки на конституційному референдумі.

За словами Джентілоні, більшість країн погодилися з Італією, що було б помилкою запроваджувати проти РФ нові санкції на додачу до накладених через агресію в Україні.

Також Італія виступила проти пропозиції Польщі продовжити чинні санкції проти Росії на рік, а не на шість місяців.

Як розповіла журналістам прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло, ініціатива запровадження додаткових санкцій через дії РФ у Сирії походила від британського прем’єра Терези Мей.

Шидло також висловила сподівання, що польська пропозиція продовжити санкції на 12 місяців “буде обговорюватися й надалі, адже це зняло б багато політичних ризиків”.

Водночас голова Європейської ради Дональд Туск за підсумками обговорення зауважив: “Деякі з наших колег прагнули б, можливо, продовжити санкції й на 12 місяців. Але насправді це було ясно від початку, що можна підтримувати наш нинішній формат”.

Він також назвав передчасними побоювання Польщі й деяких інших держав щодо ймовірного послаблення тиску на Росію з боку США після вступу на посаду президента Дональда Трампа. Адже наразі невідомо, якою саме буде політика Трампа-президента.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 грудня на одноденному саміті в Брюсселі керівники держав і урядів країн Європейського союзу домовилися продовжити ще на шість місяців головний пакет економічних санкцій проти Росії через її агресію проти України.

Раніше чинність цього пакета санкцій мала вичерпатися 31 січня 2017 року.

Читайте також:
Клімкін: Санкції проти РФ мають зберігатися аж до повернення Криму

У Франції праймеріз “республіканців” виграв кандидат, який хоче зняти санкції з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна