Американці знищили зброю, яку Росія й Асад покинули джихадистам у Пальмірі. ВІДЕО

Сили міжнародної коаліції, які протидіють терористичному угрупованню “Ісламська держава” в рамках міжнародної операції “Непохитна рішучість”, знищили танки та артилерійські системи, захоплені ІДІЛ поблизу Пальміри (Сирія).
Про це повідомили у п’ятницю, 16 грудня, в Міністерстві оборони США, передає “Укрінформ”.

“Літаки коаліції знищили 14 танків та інше устаткування в районі Пальміри, які раніше були захоплені силами ІДІЛ”, – сказано в заяві Пентагону.

Як уточнили у відомстві, бойовики “Ісламської держави” під час наступу на Пальміру 11-13 грудня захопили танки та іншу військову техніку на військовому аеродромі Тіяс (Tiyas) поблизу Пальміри.

Різні ЗМІ повідомляли, що йдеться зокрема про російські озброєння.

У командуванні операцією “Непохитна рішучість” у зв’язку з цим заявили, що коаліція завдаватиме ударів по захопленому озброєнню, доки воно становитиме загрозу для операцій з протидії терористам.

“Ми не дозволимо ІДІЛ нарощувати можливості, які загрожують коаліції або силам партнерів”, – наголосив речник операції “Непохитна рішучість” полковник Джон Дорріан.

Удари по захопленому аеродрому були завдані в четвер, 15 грудня.

Крім танків, були знищені три артилерійських системи, дві будівлі, які займали бойовики, два тактичні транспортні засоби та артилерійська система ППО.

В операції було задіяно 16 літаків коаліції, які вразили 22 цілі, зауважили в Пентагоні.

Читайте також:
Бойовики ІДІЛ знову захопили Пальміру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна