На Рівненщині дитині підкинули м’яку іграшку із гранатою всередині

 

У смт Квасилів Рівненської області у двір приватного будинку підкинули м’яку іграшку, всередині якої була граната РГД-5. Про це повідомляє прес-служба управління Національної поліції Рівненщини.

Зазначається, що 53-річний господар проживає в будинку разом із дружиною, дочкою та 6-річним онуком.
Коли чоловік уранці вийшов у двір, побачив м’яку іграшку у формі півника, підняв її, поклав у віддалене місце. Пізніше при зустрічі з товаришем він розповів про іграшку. У розмові власник будинку згадав, що іграшка на диво була важкою. Чоловіки вирішили її розрізати і знайшли всередині гранату. На місце викликали поліцію.

Правоохоронці підтвердили, що за зовнішніми ознаками предмет дійсно схожий на споряджену гранату РГД-5. Фахівці-вибухотехніки розрядили гранату і відключили запал від корпусу.

granata-kvasiliv-u-myakiy-igrashtsi

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”) Кримінального кодексу України.

“Чи є бойовою знайдена граната, будуть встановлювати співробітники Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС під час проведення експертизи”, – сказав начальник районного відділення поліції Володимир Рой.

Господар будинку не знає, хто міг підкинути гранату. Поліцейські проводять слідчі та розшукові заходи з метою встановлення осіб, які можуть бути до цього причетні.

Читайте також:
СБУ прозвітувала про попереджений теракт з гранатою на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.