На ринку в Сімферополі вчинили облаву на людей із паспортами України

 

Під час рейду російських силовиків на ринку “Привоз” в окупованому Сімферополі у четвер, 15 грудня, були затримані як мінімум п’ять людей з українськими паспортами.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив журналіст Антон Наумлюк з посиланням на очевидців.

“На ринку “Привоз” у Сімферополі під час рейду поліції сьогодні затримали щонайменше п’ять людей з українськими паспортами. Очевидці бачили, як їх забрали, після цього жодної інформації немає. Люди налякані і більше нічого розповідати про подію не хочуть”, – написав він.

simferopol-rinok-privoz-politsiya-rfТаку інформацію розповсюдив адвокат Еміль Курбедінов, який раніше в четвер повідомив про початок рейду.

У свою чергу очевидець подій Олег Гачков написав для “Центру інформації з прав людини” репортаж, в якому описав затримання людей та вилучення у них документів.

За його словами, озброєні бійці ОМОНу стояли на входах на ринок, всередині й затримували людей з українськими паспортами, а також осіб неслов’янської зовнішності.

“Закінчилася вона (операція) тільки години через три, але зате якось вже дуже швидко. Як тільки з’явилися перші повідомлення в соціальних мережах, ворота несподівано відчинили, самі ОМОНівці зібралися в групки та швидко-швидко покинули територію ринку. Через десять хвилин про їхню присутність вже нічого не нагадувало”, – додав Гачков.

Читайте також:
У Криму ФСБ затримала українця з синьо-жовтим прапором на даху

В Росії показали двох “українських диверсантів” та розповіли детальну версію їх затримання в Криму. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна