Жителі Алеппо, взятого військами Асада й РФ, виклали в мережу прощальні відеозвернення до світу

 

У соцмережах жителі сирійського міста Алеппо, захопленого військами президента Асада за підтримки Росії, масово викладають свої, можливо, останні відеозвернення.

Люди зізнаються, що це може бути їхнє останнє відеоповідомлення, адже бої, обстріли та бомбардування – все ближче. Вони закликають пам’ятати їх, врятувати та підтримати Алеппо.

“Я сподіваюся, що ви зможете пам’ятати нас”, – заявив вчитель з Алеппо в шокуючому відео “останнього дзвінка” під час захоплення урядовими військами міста.

За 9 годин це відео переглянули понад 4 млн. користувачів інтернету:

Місцеві мешканці переконують світ, що в Алеппо відбувається геноцид. Цивільних вбивають або вони гинуть під бомбами. Люди затиснуті на невеличкій території, безпечних зон у місті не залишилося, передає ТСН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що практично все місто перейшло під контроль урядових сил. В ООН заявили, що армія Асада вчиняє “звірства”, вриваючись у помешкання людей та розстрілюючи мирне населення.

Читайте також:
На сході Алеппо урядові війська вбили понад 80 мирних жителів, – офіс ООН

Надвечір 13 грудня постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін оголосив про нібито припинення бойових дій у східній частині Алеппо. За словами Чуркіна, в Алеппо “настає етап практичних гуманітарних дій”.

Він додав, що тому населенню, яке залишилося в східному Алеппо, “немає необхідності виходити”. Хоча, “напевно, можуть бути якісь цивільні особи, що все ж захочуть піти з цього зруйнованого міста”, – припустив представник Росії, за підтримки якої сили Асада взяли місто, отримуване опозицією.

У четвер, 15 грудня, о 10-й годині в Києві під російським посольством відбудеться акція #SaveAleppo #StopRussianAgression.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна