Росіянина, який воював у “козачому батальйоні ЛНР”, засудили до 12 років тюрми

 

Білокуракинський райсуд Луганської області засудив до 12 років тюрми громадянина Росії за участь у веденні агресивної війни проти України. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України. 

За інформацією ГПУ, слідство довело, що росіянин, здобувши в складі збройних сил Російської Федерації навички ведення бойових дій у Чечні, у грудні 2014 року прибув до України, де вступив до незаконного збройного формування “Батальйон територіальної оборони Козачої національної гвардії Всевеликого війська Донського” терористичної організації “ЛНР”.

Чоловік воював на боці бойовиків “ЛНР” до серпня 2015 року.

У ході судового розгляду вину обвинуваченого доведено у повному обсязі. Вироком суду 13 грудня 2016 року його визнано винним за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.

Злочинцеві призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

Читайте також:
Суди в Росії вважають пом’якшувальною обставиною найманство в армії “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна