Росія оголосила намір розгорнути в Джанкої окремий батальйон 97-го полку ВДВ

 

Перший батальйон 97-го полку 7-ї десантно-штурмової (гірської) дивізії Повітряно-десантних військ Росії буде розгорнуто в місті Джанкой в окупованому Криму до кінця 2017 року. Про це заявив голова комітету Держдуми РФ з оборони, колишній командувач ВДВ Росії Володимир Шаманов, передає “Новинарня” з посиланням на ТАСС.

“Відповідно до рішення колегії міноборони, наступного року має розпочатися формування в Джанкої окремого батальйону 97-го десантно-штурмового полку, відтвореного в складі 7-ї дивізії ВДВ. Планується, що до кінця 2017 року цей батальйон буде сформований”, – сказав Шаманов.

За його словами, на базі цього батальйону протягом кількох років буде відтворено весь 97-й полк, який потрапив під скорочення в кінці 1990-х років.

Як підкреслив Шаманов, рішення про відтворення цього полку було ухвалене “у зв’язку з високою ймовірністю провокацій у Криму з боку українських спецслужб”.

Військові експерти зазначають, що раніше Росія оголошувала про наміри розмістити в Джанкої цілий полк цієї дивізії в 2016 році.

Як відомо, 97-й гвардійський парашутно-десантний полк був сформований у 1948 році, в 1959 році переданий до складу 7-ї повітряно-десантної дивізії (нині 7-ма десантно-штурмова дивізія ЗС РФ), базувався в литовському Алітусі.
У 1993 році в складі дивізії був виведений під Новоросійськ. Розформований у 1997 році в рамках скорочення російської армії.

Читайте також:
На Донбасі присутні до 7,5 тис. російських військових, в Криму – 23 тисячі, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна