На передовій загинув росіянин із “Правого сектора”, який перейшов до ЗСУ

 

На Донбасі загинув боєць ДУК “Правий сектор” та Збройних сил України Віталій Соломкін з позивним “Вітек”. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на фейсбук-сторінку “Правого сектора”.

“За походженням етнічний росіянин, котрий більшу частину свого свідомого життя прожив в Західній Європі, не міг спокійно жити та не помічати розв’язану шовіністичну вакханалію Кремля відносно України”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що в липні місяці 2015 року Соломкін нелегально перейшов кордон України та приєднався до лав ДУК “ПС”. Виконував поставленні завдання з жовтня 2015-го по червень 2016 року на базі ПС “Чонгар” у рамках акції “Громадська блокада Криму”. З червня перейшов до складу окремої тактичної групи ДУК “ПС” імені капітана Воловика, брав участь у бойових діях на позиціях поблизу міст Авдіївка та Мар’їнка Донецької області.

“У жовтні після реабілітації прийняв рішення перейти до 54 ОМПБ (окремий мотопіхотний батальйон “Київська Русь”) Збройних сил України, де перебував до загибелі”, – повідомили в “ПС”.

Повідомляється, що “Вітек” загинув 10 грудня на передових позиціях.

vitaliy-solomkin-praviy-sektor-2

Як писала “Новинарня“, речник Міноборони з питань АТО інформував, що 10 грудня внаслідок бойових дій в зоні троє військовослужбовців загинули та двоє зазнали поранення.

Читайте також:
Перебіжчик із Росії, який воював у ДУК і “Азові”,
виявився подвійним агентом та повернувся до РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна