Генпрокуратура встановила сто людей, причетних до збиття з “Бука” літака рейсу MH17

 

Слідство встановило близько сотні людей, котрі перевозили з Росії зенітно-ракетний комплекс “Бук” та віддавали накази про запуск, внаслідок чого 17 липня 2014 року в небі над Донеччиною було збито “Боїнг-777” компанії Malaysia Airlines.
Про це під час брифінгу в середу, 14 грудня, повідомив заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук, передає “Українська правда“.

“Встановлені всі 100 людей та ідентифіковані”, – сказав він.

Сторожук пояснив, що йдеться про тих людей, які брали участь у транспортуванні ЗРК “Бук”, про екіпаж, який керував ним, та людей, які віддавали доручення й накази.

“У рамках слідства ми не оголошуємо питання, хто є підозрюваним чи свідком. Тому  що роль кожної людини ще встановлюється”, – зауважив представник ГПУ.

“Одна із версій слідства полягає в тому, що деякі люди виконували певні доручення, не знаючи для чого”- сказав Сторожук.

Він закликав людей, котрі стали свідками перевезення “Бука”, надати слідству відповідну інформацію. “Маю впевненість, що такі люди знайдуться і нададуть інформацію”, – наголосив заступник генпрокурора.

Читайте також:
Москва продовжує брехати, ніби їхній “Бук” в Україну не заїджав

Штати привітали доповідь Нідерландів щодо причин катастрофи MH17

Як відомо, літак “Боїнг-777” компанії Malaysian Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, 17 липня 2014 року був збитий над територією Донецької області. На борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи рейсу МН17 дійшла висновку: лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК “Бук”, доставленого з території Росії. 28 вересня слідчі навели документальні докази цього і збирають інформацію для визначення конкретних фігурантів справи.

Раніше різні незалежні розслідувачі довели, що причиною катастрофи став постріл бойовиків “ДНР” із зенітно-ракетного комплексу “Бук” 53-ї бригади збройних сил Росії. Визначено навіть його номер.
Росія спростовує свою причетність до збитого лайнера.

Читайте також:
Офіційно: “Боїнг” на Донбасі збили російським “Буком” із території бойовиків

МЗС України: Звіт Спільної слідчої групи щодо MH17
– крок до міжнародного трибуналу над РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна