Екс-полонений “ЛНР” Жемчугов повернувся з Німеччини й розповів, як його лікували

 

Український партизан Володимир Жемчугов, який після визволення з полону бойовиків “ЛНР” два місяці лікувався в Німеччині, повернувся додому.

В аеропорту Жемчугова зустріли його мати й волонтери, які допомагали збирати гроші на лікування. Про це повідомила у “Фейсбуці” перший віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

“Ми ще раз дякуємо президенту України, канцлеру Німеччини пані Меркель, депутату Європарламенту Ребецці Гармс і всім людям доброї волі, які сприяли організації лікування Володі. Я мрію, щоб всі сім’ї заручників скоріше зустріли своїх рідних, і влада подбає про їхнє лікування та реабілітацію. Повинні всіх витягнути. І це, на жаль, залежить не тільки від України, а в першу чергу від тих, хто тримає наших в’язнів”, – додала Геращенко.

Сам Жемчугов розповів про те, як проходило його лікування у Німеччині. За словами бійця, це був лише перший етап, тож він іще повернеться, щоб лікуватися далі.

“Лікування зайняло два місяці. Це перший етап, другий етап буде у лютому. Я почав бачити лівим оком, праве око досі майже не бачить. Чекаємо виклику із клініки, коли вони знайдуть донорську роговицю, щоб пересадити мені на праве око. Тоді буде операція”, – цитує Жемчугова телеканал “112 Україна“.

За словами екс-полоненого, бачити на ліве око він почав не відразу, зір відновився через тиждень.
Як розповіла дружина Жемчугова, Олена, після операції чоловік був засмучений, бо сподівався, що зір до нього повернеться відразу.

Але після 21 листопада Жемчугов одягнув окуляри й відчув себе значно краще.

Також боєць, який втратив обидві руки, продемонстрував журналістам протези. За словами Жемчугова, він уже до них звик, але не відчуває їхньої сили.

У подальшому Жемчугов може долучитися до роботи щодо звільнення полонених. “Просять нас взяти участь у роботі зі звільнення заручників. Завтра нам усе скажуть, де вважають, що ми можемо бути корисними”, – розповіло подружжя.

Нагадаємо, 45-річний Володимир Жемчугов, колишній шахтар, етнічний росіянин із Красного Луча Луганської області (нова назва – Хрустальний), потрапив в полон до терористів “ЛНР” важко пораненим і пробув в ув’язненні майже рік.
Терористи звинувачували українського патріота тому, що він вчинив підриви залізничних колій у Лутугинському районі, а також лінії електропередач у Хрящуватому. Каліцтва Жемчугов отримав внаслідок невдалого встановлення міни.
Звільнили його 17 вересня 2016 року, обмінявши на прибічника сепаратистів. У жовтні він полетів лікуватися до Німеччини, в місто Кельн.

Читайте також:
Доля патріота. Екс-бранцю “ЛНР” Жемчугову в Німеччині поновили зір, слух і ставлять протези. ВІДЕО

Замість Жемчугова і Супруна Україна віддала “ДНР” колишнього СБУшника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна