Беркутівцю Бєлову, якого підозрюють у вбивстві трьох майданівців, підтвердили лише нічний домашній арешт

 

Печерський райсуд Києва призначив колишньому співробітнику харківського “Беркуту” Олександру Бєлову запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Громадське ТБ”.

‌Бєлова підозрюють у вбивстві трьох активістів Майдану 18 лютого 2014 року в Кріпосному провулку в Києві — Володимира Кіщука, Ігоря Сердюка та Сергія Шаповала, у також в пораненні ще близько 20 майданівців.
Свідок обвинувачення підтвердив, що Бєлов стріляв у протестувальників.

Як повідомив під час засідання прокурор департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Олександр Ковальчук, один зі свідків за фотографією впізнав Олександра Бєлова як людину, яка стріляла з того місця, з якого було вбито Сердюка.

‌Також Ковальчук заявив, що під час обшуків у Бєлова вилучили значну кількість боєприпасів.

“Бєлову буде пред’явлено ще одну підозру, після чого він може переховуватися”, — додав прокурор.

‌Натомість, як заявив адвокат Бєлова Ігор Кореньков, ризики втечі його підзахисного зменшилися “з огляду на дані про особу та міцні соціальні зв’язки”.

“Окрім того, він відсторонений від посади, що значно знижує ризики того, що він може спотворити докази”, — сказав адвокат.

Раніше Київський апляційний суд випустив з-під варти Олександра Бєлова. Йому змінили запобіжний захід на домашній арешт, з 10-ї години вечора до 7-ї ранку.

Прокуратура вимагає тримання Бєлова під вартою.

Раніше одного із чотирьох затриманих в червні 2016 року працівників екс-підрозділу харківського “Беркута” Артема Войлокова випустили з-під варти. Суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Суд продовжив домашній арешт екс-“беркутівцям” Войлокову і Мастезі, а також назначив особисте зобов’язання Хандрикіну.

Читайте також:
Як виводять з-під удару “Беркут”. Підозрюваного в розстрілі майданівців Бєлова
відпустили під “нічний домашній арешт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна