У Латвії посилили штрафи за незаконне носіння і продаж військової форми

 

З міркувань боротьби із загрозами гібридної війни міністерство оборони Латвії розробило поправки до законів, які передбачають набагато суворіші вимоги, що стосуються військової форми латвійської армії. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Delfi.lv.

Зазначається, що у вівторок, 13 грудня, уряд Латвії схвалив цю ініціативу.

Якщо зараз людину можуть оштрафувати лише в тому випадку, коли вона незаконно замовляє собі військову форму, то незабаром каратимуть і за те, що форму носить людина, яка не перебуває у лавах національних збройних сил.

За незаконне носіння форми передбачено штраф у розмірі до 2000 євро.

Якщо ж фізична або юридична особа буде спіймана на незаконній торгівлі формою, її частинами чи відзнаками латвійських ЗС, штрафи становитимуть 2000 євро (для фізосіб) та 20 000 євро (для юросіб).

Підвищення відповідальності стосується також одностроїв Земессардзе (“Варта землі” – латвійська добровільна збройна організація, що є частиною національних збройних сил Латвійської Республіки).

Читайте також:
Сейм Латвії не дозволив громадянам країни служити в українській армії

ЗС Латвії посилили готовність перед загрозою військової агресії Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна