У Кривому Розі прокуратура взялася за 14 посадовців “Арселор Міттал”, які незаконно звільнили призовників

 

На Дніпропетровщині розпочато кримінальні провадження через незаконне звільнення з роботи 21 працівника ПАТ “Арселор Міттал Кривий Ріг”, які проходили строкову службу у Збройних силах України. Про це повідомляє “Новинарня” з повідомленням на прес-службу Генпрокуратури.

Криворізька місцева прокуратура №1 здійснює процесуальне керівництво в кримінальних провадженнях, що розслідуються за фактами грубого порушення законодавства про працю посадовими особами ПАТ “Арселор Міттал Кривий Ріг” (ч. 1 ст. 172 КК України – “незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів, а також інше грубе порушення законодавства про працю”).

У прокуратурі зазначають: чинним законодавством передбачено збереження робочого місця, посади та середньої заробітної плати за працівниками, яких було призвано під час мобілізації для проходження строкової військової служби у Збройних силах України. Однак посадові особи колишньої “Криворіжсталі”, порушуючи вимоги законодавства про працю, незаконно звільнили 21 працівника у період проходження ними строкової військової служби.

“Слідством встановлено, що незаконні рішення про звільнення військовослужбовців приймали 14 начальників структурних підрозділів зазначеного підприємства, яким наразі готується повідомлення про підозру у вчинення даного злочину”, – зазначено в повідомленні.

Зазначається, що вісім незаконно звільнених військовослужбовців звернулися з відповідними позовними заявами до місцевих судів. Ті, погодившись із доводами заявників, зобов’язали підприємство поновити на роботі звільнених та виплатити їм грошові кошти за час вимушеного прогулу.

Наразі досудове розслідування в одному із кримінальних проваджень завершено, обвинувальний акт скеровано до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу для розгляду, який відбудеться 16 грудня.

 

Читайте також:
Корисні поради тим, хто демобілізується. Що гарантує держава учасникам АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна