У Чернігові завершили розбирати завали зруйнованого гуртожитку і назвали кількість жертв

 

У Чернігові завершилися пошуково-рятувальні роботи та розбирання завалів в житловому будинку, який обвалився напередодні ввечері, 12 грудня. Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Після 16:30 гуртожиток передано під охорону Національної поліції України.

Зазначається, що загалом до виконання робіт було залучено 138 осіб і 44 одиниці техніки, у тому числі від ДержНС – 77 осіб, 18 машин, від МВС – 28 осіб, 11 машин, від МОЗ – 6 осіб та 2 машини, від комунальних служб міста – 27 осіб та 13 одиниць техніки.

Нагадаємо, як інформувала “Новинарня“, обвал стався в будинку по вул. Попудренка.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 270-1 Кримінального кодексу України (“умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства”).

Існували дві версії події: вибух і аварійний стан будинку. Версія про вибух не підтвердилася. Натомість тріщина поповзла далі й спричинила руйнування всього стояка, включно з бічною стіною будівлі.

Внаслідок обвалу загинула одна жінка – Анастасія Дерев’янко, 1991 року народження, та зазнав травм підліток 1999 року народження, він перебуває в лікарні.
Семеро потерпілих, про яких було відомо одразу, відмовилися від госпіталізації.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна