Лавров вважає, ніби в Європі насаджують темники щодо Криму й Донбасу

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що в Євросоюзі, зокрема й для країн-кандидатів, існує “письмова інструкція” про вживання певних термінів щодо Росії. У ній зокрема нібито є вимоги щодо вживання термінів “анексія Криму” та “окупація Донбасу”.

“Не думаю, що відкрию велику таємницю, якщо скажу, що нам відомо про наявність в Євросоюзі письмових інструкцій про те, як кожна країна, включаючи країни-кандидати на вступ, мають публічно висловлюватися при будь-якій згадці про Росію. Там записано, що абсолютним зобов’язанням всіх цих країн є вимовляти як мантру терміни «анексія Криму» і «окупація Донбасу». Дуже схоже на те, що ця інструкція є обов’язковою до виконання”, – заявив 12 грудня Лавров, якого цитує російська агенція ТАСС.

Представники ЄС не коментували цих заяв голови російського МЗС.

Читайте також:
Лавров досі розповідає, що “іхтамнєт”, а бойовики на Донбасі воюють трофейною українською зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна