Контрактники на Житомирщині зазнали поранень під час стрільб із міномета

 

Двоє військовослужбовців-контрактників отримали поранення під час навчальної стрільби з міномета на полігоні в Житомирській області. Про це у вівторок, 13 грудня, повідомляє військова прокуратура Житомирського гарнізону центрального регіону.

Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Попередньо встановлено, що в селі Тетерівка Житомирської області на військовому полігоні, за наказом командира, особовий склад десантно-штурмового батальйону однієї з військових частин проводив заняття з вогневої підготовки з виконанням стрільб з міномета. Під час стрільб детонувала міна, що призвело до поранення та травмування двох старших солдатів.

Військовослужбовців доставлено до Житомирського військового госпіталю, де їм встановили діагноз: струс головного мозку, численні поранення обличчя.

На даний час стан контрактників задовільний, вони перебувають в неврологічному та офтальмологічному відділеннях.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 414 КК України (“порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення”).

Досудове розслідування проводить військова прокуратура Житомирського гарнізону.

Читайте також:
Причиною смертельного вибуху міномета “Молот” на Ширлані визнали снаряд

Причиною загибелі “айдарівців” стала не ворожа міна, а український міномет “Молот”, – депутат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна