ЄС надав на потреби Донбасу понад 26 млн. євро за рік

 

Єврокомісія виділила 4 мільйони євро додаткової негайної допомоги на термінові гуманітарні потреби сходу України.
Таким чином, у 2016 році загальний обсяг гуманітарної допомоги, яку ЄС надав Україні, досяг 26,4 млн. євро, повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Представництва Євросоюзу в Україні.

“Ці додаткові кошти допоможуть тисячам людей, які потребують термінової допомоги, гідно прожити найхолодніші місяці року”, – заявив європейський комісар з питань гуманітарної допомоги та реагування на кризові ситуації Христос Стіліанідес.

 

Зазначається, що підтримка з боку ЄС надаватиметься через партнерські гуманітарні організації, які надають життєво необхідну гуманітарну допомогу найбільш незахищеним та найбільш ураженим конфліктом людям на сході України. Зокрема, йдеться про харчові продукти, воду, надання притулку, психосоціальної підтримки та іншої термінової допомоги, в тому числі вугілля для опалення.

Особливий акцент буде зроблений на захисті населення, а також на терміново необхідному доступі до медичних послуг, мобільних клінік, життєво важливих медикаментів та спеціалізованого медичного обслуговування.

Читайте також:
Цього року ЄС виділив рекордний мільярд євро на гуманітарну допомогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна