У Польщі різко побільшало заробітчан зі Східної України, молодих чоловіків. СТАТИСТИКА

 

Із 2014 року на польському ринку праці спостерігається постійне зростання кількості робітників-українців. Про це повідомляє TVN24 з посиланням на дослідження Національного банку Польщі

Автори дослідження зазначають, що нова хвиля трудової міграції з України має іншу структуру, ніж у тієї, що була до 2014 року.
Значно більшу частину становлять чоловіки (57,9% проти 32,9% жінок), переважають молоді люди (середній вік – 32,8 року проти 42,8 у більш ранній хвилі міграції).

Зросла кількість громадян України, які прибули з південно-східних областей (тепер 28,4% проти 6,3 % раніше).

“Із 2014 року спостерігається постійне, динамічне зростання кількості запрошень від польських працедавців для українців. Рекордним у цьому відношенні був 2015 рік, коли було зареєстровано 760 тисяч заяв для громадян України (із 780 тисяч від загальної кількості зареєстрованих запрошень). Ця цифра більш ніж удвічі вища (+104,5%) порівняно з 2014 роком”, – ідеться в повідомленні.

У дослідженні також ідеться про те, що більшість громадян України виконують некваліфіковану фізичну роботу.

Працюють українські заробітчани здебільшого в домашніх господарствах (37,6%), у будівництві, в галузі ремонтно-оздоблювальних робіт (23,6%) і сільському господарстві (19,3%).

“В середньому українці працюють 54 години на тиждень, тобто набагато більше, ніж поляки (близько 41 години), а їхня середня місячна зарплата складає близько 2,1 тис. злотих (13 тис. грн.)“, – констатовано в дослідженні.

Читайте також:
Польща зрівняє зарплати для своїх громадян та заробітчан з України

У Польщі став суперпопулярним серіал про чотирьох заробітчанок з України

Півтора мільйона поляків виїхали на роботу в ЄС. До Польщі заїхав мільйон заробітчан з України

Польща ускладнить правила працевлаштування українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна