У Білорусі почали судити ультраправого Гончарова, який в Україні воював в “Азові”

 

У Вітебську (Білорусь) у понеділок, 12 грудня, почався суд над Станіславом Гончаровим – білорусом, який брав участь у війні на сході України у складі українського батальйону “Азов”.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Радіо Свобода”, судовий процес відбувається в закритому режимі.

Разом із Гончаровим на лаві підсудних ще п’ятеро чоловіків віком від 18 до 22 років, імена яких не розкривають. Усіх їх обвинувачують у розпалюванні національної й расової ворожнечі, крадіжках, залученні неповнолітніх до злочинів, поширення порнографії через інтернет і хуліганстві.

За даними слідства, 20-річний Гончаров публікував відео в інтернеті, яке є пропагандою неонацизму.

Як заявили в МВС Білорусі, він разом з футбольними фанатами під загрозою насильства змусив двох 13-річних підлітків відректися від антифашистського руху та продемонструвати нацистське вітання. Процес був знятий на відеокамеру і викладений в інтернет, додали в міністерстві.

Станіслава Гончарова затримали у Вітебську в квітні 2016 року, через кілька днів після його повернення з України, де він перебував останні півтора року.

У мережі є відеозапис, показаний тоді ж по білоруському телебаченню – на ньому зафіксовані перші слідчі дії щодо Гончарова, зазначає “Радіо Свобода”.
Слідчі наказують хлопцеві зняти одяг, і камера показує крупним планом татуювання: свастику, “88” (кодоване позначення вітання “Хайль Гітлер”) та емблему дивізії “Ваффен-СС”.

Як відомо, полк “Азов” сформували українські активісти переважно ультраправого спрямування.

Читайте також:
У Британії вперше судять найманця за участь у війні на Донбасі

На Донбасі затримали російського бойовика з нацистськими тату, який брав Дебальцеве. ФОТО

В Росії позбавили волі колишнього “азовця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна