ТКГ обговорила загострення на Донбасі в режимі відеоконференції

 

Тристороння контактна група в понеділок, 12 грудня, в режимі відеоконференції обговорила порушення “режиму тиші” на Донбасі.
Про це прозвітувала в соцмережі Дарка Оліфер – прес-секретар Леоніда Кучми, який представляє Україну в ТКГ.

“Українська сторона акцентувала увагу на збільшенні кількості обстрілів, які останнім часом мали місце. Найбільше представники ОРДЛО стріляли по Широкиному, Авдіївці, Красногорівці, Станиці Луганській. Ці випадки порушення режиму припинення вогню підтверджує і СММ ОБСЄ”, – повідомила Оліфер.

Вона зазначила, що в ніч з 7 на 8 грудня 2016 року, з метою відволікання уваги від обстрілів по населеному пункту Водяне, з боку ОРДО мали місце односторонні демонстраційні дії провокаційного характеру на території Куйбишевського району Донецька, що також було відзначено СММ ОБСЄ.

У ході скайп-зустрічі була зафіксована позиція української сторони про обстріли Станиці Луганської зі сторони представників сепаратистів Луганщини, які велися 9 і 10 грудня 2016 року.
На думку української сторони, ці обстріли є свідченням небажання з боку ОРЛО виконувати взяті на себе зобов’язання по розведенню сил і засобів на цій ділянці.

Крім того, Тристороння контактна група в черговий раз закликала представників ОРЛО розблокувати роботу КПВВ в Золотому.
Згідно з планами Києва, цей пункт пропуску міг би запрацювати 10 грудня, проте бойовики продовжують саботувати цей процес і обстрілювати територію навколо КПВВ.

Як відомо, КПВВ “Золоте” був офіційно відкритий 31 березня 2016 року і з моменту свого відкриття працював лише кілька годин. “Золоте” – єдиний автомобільний пункт пропуску на лінії розмежування в Луганській області.

Читайте також:
Кучмі соромно, що КПВВ “Золоте” на Луганщині так і не відкрили

Савченко таємно їздила в Мінськ на переговори з ватажками “ДНР/ЛНР”. Але СБУ в курсі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна