Проросійський президент-елект Молдови їде на переговори з сепаратистами в Тирасполь

 

Обраний президент Молдови, соціаліст Ігор Додон заявив про готовність їхати на переговори з сепаратистами Придністровʼя. Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Додон, який був обраний 13 листопада і ще не вступив на посаду президента Молдови, у своєму дописі привітав Вадима Красносельського з перемогою на виборах президента самопроголошеної Придністровської молдавської республіки, що відбулися 11 грудня.

“За попередньою інформацією, в Придністров’ї в ході виборів глави регіону впевнену перемогу здобув Вадим Красносельський. Це відкриває нову сторінку у відносинах між Кишиневом і Тирасполем.

Я щиро вітаю Вадима Миколайовича з цією перемогою і пропоную йому провести протягом найближчих тижнів зустріч у Тирасполі. У нас накопичилося чимало тем для обговорення. Я вірю, що спільними зусиллями нам вдасться зрушити процес придністровського врегулювання з мертвої точки.

На обох берегах Дністра живуть представники одного народу. У нашій спільній історії були складні періоди, але я вірю, що нас об’єднує набагато більше, ніж роз’єднує”, – заявив Додон, якого вважають проросійським політиком.

Нагадаємо, раніше Додон заявляв про приналежність Криму Росії.

Читайте також:
Додон пообіцяв вирішити проблему Придністров’я, при тому Крим вважатиме і далі російським

Додон про Україну: сусідів не вибирають

Проросійський Додон – очікуваний президент Молдови:
ризики геополітичного розвороту сусідів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна