Катастрофа поїзда з хімікатами в Болгарії: жертв і постраждалих може бути більше 25

 

Щонайменше п’ятеро людей загинули в Болгарії після того, як потяг з цистернами з газом зійшов з рейок і декілька цистерн вибухнули. Про це повідомляє болгарське агентство Novinite.

Прем’єр Бойко Борисов, який прибув на місце трагедії біля села Хітріно в Шуменській області на північному сході країни, зазначив, що жертв може бути більше п’яти, а постраждалих – понад 25, передає видання “Труд”.

Повідомлення про аварію надійшло до поліції в 5.42 ранку за місцевим часом. Поїзд із 26 цистерн, в 20 з яких був пропілен, а в трьох – скраплений природний газ, зійшов з рейок і вибухнув, спрчинивши пожежу. Рятувальники прибули о 6:00.

“Машиніст сказав, що п’ятий вагон відокремився від составу. Він живий і розповість нам, що трапилося”, – повідомив журналістам прем’єр-міністр Борисов.

За його словами, слід з’ясувати, чи причиною трагедії стало перевищення швидкості, чи технічні проблеми.

Як передають болгарські медіа, вибух спричинив значні руйнування, оскільки залізнична станція Хітріно розташована в центрі села.

На місці НП працюють 22 команди пожежників і близько 100 рятувальників. Вони примусово евакуювали близько 40 людей з будинків біля осередку пожежі, спричиненої вибухом.

Зруйновано понад 20 будинків. Робота рятувальників спрямована на те, аби витягти з-під уламків постраждалих.

“Перша хвиля була дуже сильною. Був і другий вибух. Існувала ймовірність нових вибухів, бо вагонів багато. Команди охолоджують вагони, але не знають, чим саме вони завантажені. Трагедія велика”, – сказав мер Хітріно Нуридін Басрі Ісмаїл.

Читайте також:
Вибори президента Болгарії виграв проросійський кандидат. Уряд подає у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна