Доба в АТО: 31 обстріл, по одному пораненому

 

За минулу добу, 9 грудня, внаслідок бойових дій на Сході один український військовослужбовець отримав поранення, загиблих немає. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу внаслідок бойових дій ніхто з українських військових не загинув, один воїн отримав поранення”, – сказав він.

Також полковник Лисенко поінформував про втрати противника: один поранений зі складу так званого “9-го полку”.

“Українська розвідка повідомляє, що, окрім бойових втрат, у цьому підрозділі противника є серйозні проблеми з постачанням продовольства, води та дров”, – сказав речник Міноборони. Так, нещодавно загін бойовиків погрожував представникам місії ОБСЄ, вимагаючи від них харчів.

“З Росії прибула чергова партія підкріплення для окупантів. Зокрема, на станцію Ясинувата привезли чотири танки”, – повідомив також Лисенко.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомив про 31 обстріл з боку незаконних збройних формувань за добу.

На Луганському напрямку під вогонь 120- та 82-міліметрових мінометів потрапили Троїцьке та Новозванівка. З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли Новозванівку, Лобачеве, Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Станицю Луганську та урочище Шарів Кут. Снайпер вів вогонь поблизу Жовтого.

Раніше заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив, що на Луганщині протягом минулої доби зафіксовано 9 ворожих обстрілів, внаслідок одного з них було пошкоджено газопровід у селі Лобачеве.

На Маріупольському напрямку з мінометів, гранатометів та озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти понад 10 разів відкривали вогонь по Широкиному. Також під вогонь бойовиків потрапили Красногорівка, Талаківка, Новотроїцьке, Зайцеве та Майорськ. Тут же стріляв і снайпер.
Із 82-міліметрових мінометів обстрілювали Красногорівку, а з гранатометів та стрілецької зброї – Новотроїцьке. По Широкиному вогонь вела і 122-міліметрова артилерія.

На Донецькому напрямку з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстріляв Авдіївку.

Читайте також:
Загиблі в листопаді – поіменно. Подивіться їм в очі

ІЗЯ GO. Пояснення перебіжчика: чому Олег Попов із 93-ї бригади вбив побратима і ітік в “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна