На Луганщині затримали трьох інформаторів “ЛНР”. ВІДЕО

 

Співробітники Служби безпеки України затримали в Рубіжному на Луганщині трьох учасників мережі інформаторів терористичної організації “ЛНР”.
Правоохоронці встановили, що інформатори збирали дані для ватажків одного з “казачих угруповань” т.зв. “ЛНР”, повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр СБУ.

За завданням кураторів зловмисники передавали інформацію про місця дислокації, переміщення військової техніки і особового складу Збройних сил України та підрозділів антитерористичної операції.

Під час обшуків за місцями проживання інформаторів співробітники спецслужби вилучили мобільні телефони з доказами передавання інформації представникам незаконних збройних формувань терористів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Під Маріуполем затримали інформатора “ДНР” із Дружківки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна