Касьянов – Бірюкову: А чи не пішли б ви, Шуро, попрацювати?

 

Юрій Касьянов
волонтер, “Армія SOS”

(FB)

Є такі “волонтери”, з колишніх колекторів і керівників турфірм, які виявилися в наш складний, відповідальний воєнний час надзвичайно корисними, незамінними людьми.

Ці люди, не маючи ані військової освіти, ані достатнього досвіду військової служби, відмінно розбираються, між тим, у військовому мистецтві, в труднощах мобілізації, в питаннях комплектування Збройних сил, в новітніх озброєннях і навіть в авіаційній розвідці… Вони дають життєво важливі поради міністру, головнокомандувачу й самому президенту.

Можна було б тільки радіти, що в країні, нарешті, з’явилися справжні атланти, яким усе до снаги, нащадки комісарів в шкіряних тужурках, що беруться за будь-яку складну роботу, аби ближче до влади. Але ці гламурні фотографії, це солодке чинодогоджання поруч із великими дядьками – не просто насолода особистого честолюбства, а й свідчення неефективності державного управління в цілому, і військового відомства зокрема.

Якщо начальнику Генерального штабу дає поради Роман Донік, а президенту – Юрій Бірюков, то в який же дупі ми всі перебуваємо?..

Якщо до сих пір на відповідальних керівних посадах сидять пройдисвіти і нездари, а не дійсно бойові офіцери та визнані військові теоретики, то про яку реформу Збройних сил можна говорити? ..

Якщо найбільшим досягненням військового мистецтва вважаються берці “Талан”, а вінцем оборонної думки кулемет ДШК, то у нас дійсно немає нічого, крім “волонтерського” піару.

І окремо про безпілотну розвідку. Дуже добре, що, нарешті, в Міноборони з’явився професійний підрозділ, що займається авіарозвідкою. Але навіщо, мимохідь, штовхати всіх інших – волонтерів, комерційні фірми, які зробили дуже багато для армії в цій царині?.. Навіщо хвалити одних, принижуючи інших, як це робить пан Бірюков?.. Для чого вбивати клин між тими, кому пощастило отримати фінансування спочатку від Порошенка, а тепер – із держбюджету, і тими, хто робить безпілотники та веде повітряну розвідку на свій страх і ризик?..

“Громадські діячі” повинні поступитися місцем професіоналам. А замість піару пора б зайнятися роботою.

“Службовий роман”. А чи не пішли б ви, Шуро, попрацювати?

Читайте також:
“Матриця технологій” на гроші мецената створила унікальний безпілотник для армії, – волонтер Касьянов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна