Кабмін відмовився від ініціативи прийняти біженців за квотою ЄС в обмін на “безвіз”

 

Кабінет Міністрів не підтримує ініціативу щодо розміщення в Україні мігрантів за квотами Європейського Союзу в обмін на надання українським громадянам безвізового режиму з ЄС.
Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відповідаючи в п’ятницю, 9 грудня, у парламенті на запитання депутата про те, чи звільнено заступника міністра юстиції Сергія Петухова, який висунув подібну ініціативу.

“Це не позиція українського уряду щодо мігрантів. Наша позиція є абсолютно зрозумілою і чіткою – ми не підтримуємо таких ініціатив”, – заявив прем’єр.

Як повідомляла “Новинарня“, в кінці листопада 2016 року заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов у себе в “Фейсбуці” висловив думку, що Україна могла б взяти на себе квоту однієї з країн ЄС на розселення мігрантів задля запровадження “безвізу”. Це спричинило обурення громадськості, і чиновник відкликав свою пропозицію.

Читайте також:
Заступник міністра запропонував прийняти сирійських біженців для швидшого отримання “безвізу”

Ще одна бомба під безвізовий режим.
Питання і відповіді про “війну з біженцями” в Яготині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна