Бойовики надалі зменшують інтенсивність обстрілів позицій сил АТО

 

За минулу добу, 8 грудня, у зоні проведення антитерористичної операції було зафіксовано 15 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Донецькому напрямку окупанти вели вогонь по позиціях сил АТО зі 120 міліметрових мінометів у районі селища Піски, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – по Авдіївці.

На Маріупольському напрямку з мінометів, гранатометів, озброєння БМП та стрілецької зброї були обстріляні Широкине, Талаківка, Мар’їнка, Водяне.

Із 82-міліметрових мінометів та зенітних установок пізно ввечері бойовики обстріляли Лобачеве та Новоолександрівку, що на Луганському напрямку.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні окупанти обстрілювали позиції сил АТО 20 разів.

Ймовірно, зниження інтенсивності обстрілів може бути пов’язане з тим, що 8 грудня у німецькому Гамбурзі відкрилася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн-членів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), головними темами якої буде ситуація в Україні та Сирії.

Зокрема, на цьому саміті може бути розглянуто питання про розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна