Бойовики “ЛНР” конфіскують у населення нелегальну зброю: ПТРК, ПЗРК, “Гради”

 

Бойовики угруповання “ЛНР” на підконтрольній їм території Луганської області намагаються вирішити проблему великої кількості зброї на руках у населення та проводять конфіскацію не тільки легких, а й численних зразків важких озброєнь, аж до систем “Град”. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на оперативні дані групи “Інформаційний спротив” від 9 грудня.

“«МВС ЛНР» і «МГБ ЛНР», намагаючись протистояти неконтрольованому обігу зброї в «ЛНР», фіксують колосальну кількість різних видів озброєння на руках у населення.
При цьому в ході відпрацювань «сигналів по зброї» вилучається велика кількість як стрілецької зброї (а також боєприпасів, детонаторів, гранат, вибухових речовин), так і вельми «екзотичного» для «мирного населення» – наприклад, ПЗРК з блоками живлення (за останній тиждень вилучено не менше 4 одиниць), ПТРК типу 9К111 «Фагот», реактивні пускові установки 9П132 «Град-П» («Партизан») (3 одиниці)”, – повідомляє розвідка.

ПТРК Фагот

ПТРК Фагот

Як відомо, ПЗРК – переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження вертольотів і літаків.

ПТРК “Фагот” – переносний протитанковий ракетний комплекс з напівавтоматичним командним наведенням по дротах.

9П132 “Град-П” (“Партизан”) — переносна реактивна пускова установка, розроблена в СРСР на прохання уряду В’єтнаму.

Читайте також:
За минулу добу воїни АТО знищили одного бойовика та ворожу БМП.
Вранці бойовики били з “Града-П”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна