Ірина Геращенко: Як добре, що він помер

 

Ірина Геращенко
перший заступник голови Верховної Ради України

(FB)

Сьогодні [8 грудня 25-та] річниця розвалу СРСР.

Я народилася в Союзі, я пам’ятаю всі ці принизливі черги за елементарними продуктами, програму “Время” з 10 першими сюжетами про партійні з’їзди, безкінечні “на аэродроме их встречали…” і перелік політбюро, накачки в школі щодо заборони святкувати Різдво й Пасху та що будуть карати колядників, розповіді бабусі про Голодомор, про який не було жодного слова в наших підручниках, але жертви його лежать на всіх цвинтарях Черкащини, всі інші потворства тоталітарної країни, яка деградувала у 80-90-ту…

Я щаслива, що Союз вмер. Я дякую всім, хто був причетний до розпаду Союзу.

Путін вважає розпад Союзу найбільшою катастрофою свого життя… Мільйони українців мріяли про розвал цього тоталітарного монстра і, як би не було непросто зараз людям, ніколи б не повернулися в той принизливий “совок”.

І в цім наша різниця з РФ, що й досі ностальгує за “Саюзом нєрушимим”… Яке щастя, що “нєрушимий” таки розрушили. 🙂

Читайте також:
Ірина Геращенко: Задача нашого покоління
– відновити територіальну цілісність нашої великої країни

Як відомо, 8 грудня 1991 року глави трьох із чотирьох республік-засновниць Радянського Союзу – Білорусі, Росії та України – зібралися в Біловезькій пущі, констатували, що СРСР припиняє своє існування, оголосили про неможливість утворення Союзу Суверенних Держав і підписали угоду про створення Співдружності Незалежних Держав.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.