Доба в АТО: менше обстрілів, троє поранених

 

За минулу добу, 7 грудня, в зоні проведення антитерористичної операції на Сході загиблих серед українських військових не було, проте троє бійців отримали поранення. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Один боєць був поранений в районі Авдіївки, інший військовий отримав поранення у Водяному в результаті артилерійського обстрілу, третій боєць був поранений у районі Новоселівки Другої – він підірвався на розтяжці”, – зазначив полковник Мотузяник.

Речник визнав, що кількість обстрілів з боку ворога різко зменшилася. Проте бойовики зосередили обстріли на кількох ділянках протистоянь, застосовуючи артилерію, міномети і танки.

На Луганському напрямку не зафіксовано жодної збройної провокації з боку ворога.

Натомість на Донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь в районі Донецького аеропорту, селища Луганського і горлівського периметру.
НЗФ випустили 15 мінометних мін поблизу Верхньоторецького, а починаючи з 20:55 вели двогодинний артилерійський обстріл з установок калібром 122 та 152 міліметри. Усього окупанти випустили 95 артснарядів.

На Маріупольському напрямку географія бойових дій була найширша. З самого ранку бойовики відкрили вогонь з 152-мм артилерії та танків в районі Широкиного. Протягом доби тут бойовики застосовували міномети та легку зброю. Також бойовики вели мінометні обстріли біля Красногорівки та Чермалика. Всього бойовики випустили 30 артснарядів та 59 мінометних мін.

Українські військові зафіксували сім польотів безпілотників бойовиків уздовж усієї лінії зіткнення.

Читайте також:
Напередодні саміту ОБСЄ бойовики різко скоротили кількість обстрілів у зоні АТО

Через обстріли повністю зупинився Авдіївський коксохім. Під загрозою теплопостачання міста

За час війни на Сході України загинули 9758 людей з обох боків, – ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна