Росія намагається пробити в Європі скасування Україною “чорного списку” на час “Євробачення”. ОНОВЛЕНО

 

Європейська мовна спілка нібито веде переговори з владою України і Національною телекомпанією України про те, щоб на час проведення “Євробачення-2017” було скасовано “чорний список” російських артистів, яким заборонено в’їзд в Україну через публічну підтримку агресії Кремля проти України. Про це повідомило російське видання “Известия”, посилаючись на прес-службу ЄМС.

Крім того, в Москві розраховують на безперешкодну трансляцію “Євробачення” телеканалами РФ, а також акредитацію російських журналістів.

“ЄМС перебуває в процесі конструктивного діалогу з НТКУ, а також з українською владою, для того щоб гарантувати вільний в’їзд в країну для всіх делегатів і артистів”, – ідеться в цитованому повідомленні.

“Ми очікуємо, що “Євробачення-2017” в Києві залишиться, як і в минулі роки проведення в інших країнах, заходом для всіх. Ми сподіваємося, що Україна поважатиме права і свободу всіх артистів, які захочуть взяти участь в музичному конкурсі і відвідати його. Зараз ми ведемо переговори з Києвом, для того щоб всі російські артисти з “чорного списку” України змогли приїхати і залишитися (на час проведення конкурсу) на території України”, – повідомили “Известия” з посиланням на ЄМС.

Європейська мовна спілка не зверталася до України з проханням щодо скасування так званих “чорних списків”- про це “Українській правді” повідомив перший заступник гендиректора НТКУ, виконавчий продюсер “Євробачення-2017” Олександр Харебін, коментуючи інформацію російських ЗМІ.

“Немає бажання коментувати чергові вигадки російських ЗМІ, але все-таки відзначу, що Європейська мовна спілка не веде жодних перемовин з владою України і з нами як мовником-організатором “Євробачення-2017” щодо скасування так званих “чорних” списків російських артистів на період проведення пісенного конкурсу”, – сказав Харебін.

Більше того, за його словами, прес-служба ЄМС ніколи не робила подібних заяв. “Це лише бажання російських ЗМІ або тих, хто ними керує”, – зазначив Харебін.

Він наголосив, що у питанні стосовно “чорних списків” російських артистів Україна керуватиметься виключно власними національними інтересами.

“Cаме зараз я та Вікторія Романова, виконавчі продюсери Євробачення-2017, перебуваємо в головному офісі ЄМС в Женеві та обговорюємо підготовку до проведення конкурсу. Жодних прив’язок “чорних списків” росіян до проведення конкурсу в Україні не було і не може бути”, – сказав Харебін.

Як пояснив Хаберін, якщо до складу російської делегації входитиме “нев’їзний артист”, то його не пустять на територію України. Водночас він додав, що це питання відноситься виключно до компетенції державних органів України, відповідальних за національну безпеку.

У свою чергу в прес-службі СБУ також повідомили, що ЄМС, яка є організатором конкурсів сімейства “Євробачення”, не зверталася з жодним проханням про скасування заборони на в’їзд будь-кому із російських артистів.

Нагадаємо, Міністерство культури України раніше внесло в санкційний “чорний список” 117 артистів з Росії. Також окремим артистам з РФ та інших країн забороняють в’їзд і гастролі в Україні через порушення режиму в’їзду в окупований Росією Крим.

“Євробачення-2017 пройде в Україні завдяки українській кримськотатарській співачці Джамалі, яка в травні 2016 році перемогла з піснею “1944” на конкурсі в Стокгольмі.
Конкурс наступного року прийме Київ. Місцем шоу (півфінали – 9-11 травня, фінал 13 травня) визначено Міжнародний виставковий центр (МВЦ) на Лівому березі Дніпра.

Читайте також:
Пропутінському автору пісні “Я уеду жить в Лондон” відмовили в британській візі

СБУ заборонила в’їзд в Україну Наташі Корольовій. ДОКУМЕНТ

Російська співачка Kristina Si, яку видворили з України,
5 листопада мала виступати в київській “Арена сіті”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна