Нацполіція відкидає версію про кришування злочинців у Княжичах

 

У Національній поліції заявляють, що її співробітники не займалися кришуванням злочинців, які грабували будинки у Княжичах під Києвом.
Про це заявив в.о. голови Нацполіції Вадим Троян 7 грудня під час засідання Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, що було присвячене розстрілу п’ятьох поліцейських у Княжичах, передає “Новинарня” з посиланням на “УП”.

“У нас вказано, що з учасників груп не було такого. В жодних крадіжках вони (представники Нацполіції) не брали участі, вони брали участь у спецоперації”, – сказав Троян.

При цьому він відмовився називати конкретних посадових осіб, що керували операцією, в результаті якої підрозділи КОРД і поліції охорони перестріляли одні одних.

Водночас заступник Генпрокурора Дмитро Сторожук заявив, що 20 вересня були зафіксовані злочини, які здійснювалися під прикриттям СБУ, йдеться про напад на обмін валют.

“Ця група розроблялася. При затримані по цьому епізоду в них були вилучені спецзасоби, зброя для вчинення розбою і грабунків. Це питання вже було з’ясовано. Всі ці питання підняті в рамках прокурорського слідства”, – сказав Сторожук.

“Є чотири томи кримінального провадження, яким ми посекундно встановимо, де знаходився кожний учасник цієї операції і дамо відповідь, коли слідчий складе картину обставу подій”, – заявив Сторожук.

Депутат від БПП Віктор Король на цьому засіданні заявив, що за матеріалами, які були йому надані правоохоронцями, між учасниками операції у Княжичах не було розборок.

“Хотів би розвіяти міфи. Серед  учасників операції, загиблих не було ніяких розбірок між собою, між службами, між відомствами”, – заявив він.

“Операція (МВС і КОРД) була серйозна, проводилась на рівні регіональному. І вони не мали доступу до тієї інформації і не зобов’язані були. Бо та група, яку підозрюють, вона – була регіональна”, – сказав Король.

Депутат додав, що була інформація, що серед бандитів могли бути люди, які працювали в правоохоронній системі, тому було максимально обмежене коло осіб, котрі мали інформацію щодо операції в Княжичах.

Читайте також:
Сім’ям загиблих у Княжичах поліцейських виплатять по 800 тисяч грн. компенсації

Як відомо, в ніч на 4  грудня в селі Княжичі внаслідок нічної перестрілки загинули 5 правоохоронців.
У Нацполіції повідомили, що інцидент стався під час спецоперації оперативників столичного карного розшуку за підтримки спецпідрозділу КОРД із наміром затримати групу озброєних зловмисників, яких підозрюють у серії  пограбувань і розбійних нападів на киян та жителів Київської області.
Офіційна версія НПУ така: “У цей момент в одному із сусідніх будинків спрацювала охоронна сигналізація і на місце виїхала група поліції охорони. Вони помітили інших поліцейських, яких сприйняли за крадіїв, і спробували затримати. Водночас оперативники сприйняли бійців поліції охорони за нападників і прийшли на допомогу своїм колегам”.
Внаслідок стрілянини загинули дві особи з поліції охорони, двоє оперативників та спецпризначенець.

Водночас багато спостерігачів не вірять у версію про “помилку сприйняття”, адже було розстріляно автомобіль із написом “Поліція”, і в охоронцях ДСО, які прибули на сигналізацію (поліція охорони), виявлено десятки куль.

Читайте також:
Усіх учасників спецоперації в Княжичах відсторонено від виконання обов’язків

Стрілянина в Княжичах нагадує внутрішньовидовій конфлікт, – депутат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна