Головою Нацагентства з повернення корупційних активів призначили чиновника, якого перевіряє НАЗК

 

Кабінет Міністрів призначив Антона Янчука головою Національного агентства з розшуку і повернення отриманих від корупційних злочинів активів. Як передає “Новинарня“, про це агентству “Українські новини” повідомило інформоване джерело.

“Сьогодні (7 грудня) одним розпорядженням Кабмін звільнив Янчука з посади заступника міністра юстиції та іншим призначив його головою Нацагентства”, – розповів він.

32-річний Янчук був призначений заступником міністра юстиції 21 січня 2015 року. До цього (з 21 травня 2014 року) він обіймав посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції в тому ж відомстві.
У 2005-2008 роках він працював юристом адвокатського об’єднання “Адвокатська фірма “Грамацький і партнери”, а у 2008-2013 роках – старшим юристом ТОВ “Адвокатська компанія “МЛГруп”.

У вересні 2016 року Національне агентство з питань запобігання корупції за матеріалами Генпрокуратури почало перевірку наявності конфлікту інтересів у діях Янчука.
Член НАЗК Руслан Рябошапка повідомив про неназваного чиновника Мін’юсту, який ініціював службове розслідування щодо самого себе і сам же його провів, дійшовши висновку про відсутність порушень.
Пізніше “Українські новини” з посиланням на джерело повідомили, що мова йде про Янчука. Сам він заперечував такі звинувачення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна