У Молдові затримали найманця, який воював на боці сепаратистів Донбасу

 

Співробітники спецслужб Молдови затримали 22-річного громадянина Республіки Молдова – жителя Флорештського району, який підозрюється в участі у війні на Донбасі на боці сепаратистів.
Про це повідомляється на сайті Служби інформації і безпеки (SIS) Молдови, передає DT.ua.

“Під час слідчих заходів затриманий повністю визнав свою провину. Було порушено кримінальну справу за статтею “найманство”, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років”, – повідомили в службі інформації і безпеки Молдови.

За даними відомства, молдавські громадяни все частіше потрапляють під підозру в участі в операціях у якості найманців.

“У цьому контексті SIS попереджає громадян про серйозність і небезпеку участі в збройних конфліктах, військових діях чи інших насильницьких діях, спрямованих на повалення або підрив конституційного ладу або порушення територіальної цілісності держави”, – зазначається на сайті служби.

Читайте також:
У Британії вперше судять найманця за участь у війні на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна