Парламент планує накинути 2,5 тис. грн. кожному АТОвцю на передку

 

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони розгляне проект постанови про підвищення постійної винагороди військовослужбовцям, які перебувають у зоні АТО.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на стенограму засідання парламенту 6 грудня.

Так, секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони Іван Вінник заявив: “Завтра на комітеті (…) буде розглянуто питання щодо підвищення додаткової надбавки за перебування в зоні проведення антитерористичної операції в першій та в другій лінії. Тому що, дійсно, ті люди, які сьогодні на передовій, вони мають отримувати більше грошей”.

“Тому можна очікувати, що щонайменше на 2,5 тисячі гривень буде збільшено додаткове грошове забезпечення у першій лінії зони проведення АТО і щонайменше на 1,5 тисячі – у другій лінії. Це буде рішення комітету, ми будемо звертатися до уряду, це буде категорична  вимога комітету щодо вимог прийняття  бюджету на наступний рік”.

Нагадаємо, рішення про виплату постійної грошової винагороди (плюс до зарплати) військовим ЗСУ під час їх участі в АТО уряд прийняв на початку 2016 року.
Відтоді військовослужбовцям, які несуть службу безпосередньо на лінії бойового зіткнення, доплачують 4200 гривень; тим, які перебувають в інших місцях дислокації в межах визначеної зони проведення воєнного конфлікту (АТО) — 1200 гривень”.

Як інформувала “Новинарня“, 6 грудня Рада відв’язала зарплату строковиків від контрактників та дозволила розривати контракти “рабів ЗСУ” “до кінця особливого періоду”.

Читайте більше про грошові виплати в ЗСУ у матеріалах “Новинарні“:
Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року

У Міноборони спростували підвищення зарплати військовим ЗСУ

Міноборони готує новий механізм нарахування зарплат військовим та підвищення виплат ССО

Уряд підвищив платню бійцям Сил спецоперацій на 1600 грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна