Уряд підвищив платню бійцям Сил спецоперацій на 1600 грн.

 

Кабінет Міністрів встановив спеціальну надбавку до грошового забезпечення військовослужбовців Сил спеціальних операцій Збройних сил України (ССО ЗСУ) у розмірі до одного прожиткового мінімуму (зараз – 1600 грн.). Про це йдеться у постанові КМУ №883 від 30 листопада, опублікованій на сайті уряду.

“Зазначена надбавка в розмірі до 100% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законодавством, буде входити до щомісячних додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовців”, – наголошують у відомстві.

Прийняття відповідного рішення уряд мотивував підвищеним ризиком для життя бійців ССО та особливостями під час виконання бойових (спеціальних) завдань, які не притаманні іншим підрозділам, що входять до структури ЗСУ.

“Реалізація постанови не потребує додаткових витрат із Державного бюджету України, адже видатки на виплату надбавки здійснюватимуться у межах асигнувань, передбачених для утримання Збройних сил України”, – сказано в документі.

Як відомо, український парламент ухвалив закон щодо Сил спецоперацій ЗСУ 7 липня цього року.

Довідково. У 2017 році прожитковий мінімум на одну особу буде встановлено у розмірі з 1 січня – 1544 гривні, з 1 травня – 1624 гривні, з 1 грудня – 1700 гривень. Про це йдеться у проекті Держбюджету на 2017 рік.

Нагадаємо, раніше “Новинарня” анонсувала:
Міноборони готує новий механізм нарахування зарплат військовим та підвищення виплат ССО

Читайте також:
Відбувся другий випуск інструкторів Сил спецоперацій ЗСУ

Новостворені Сили спецоперацій ЗСУ кличуть до своїх лав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна