У “Народному фронті” кажуть, що будинок їхнього депутата-мільйонера обстріляли з гранатомета

 

У ніч на неділю, 4 грудня, невідомі з гранатомета обстріляли будинок народного депутата Ігоря Котвіцького (фракція “Народний фронт”) в смт Високий під Харковом.

“Ми розцінюємо цей злочин як замах на життя і здоров’я депутата Верховної Ради, а також як тиск і спроби залякати не тільки особисто Котвіцького, але і всіх членів нашої команди”, – йдеться в заяві харківського “Народного фронту”.

Автори відозви вимагають розкрити злочин в найкоротші терміни і надати Котвіцькому державну охорону.

Водночас у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області про застосування гранатомета не кажуть.

“Повідомлення про подію надійшло до харківського відділу поліції о 02:00. До селища Високий виїжджала слідчо-оперативна група.
З’ясовано, що невідомі кинули у господарчу будівлю на територію домоволодіння невідомий предмет, який викликав займання стелі. Постраждалих осіб немає.
Факт події внесено до Журналу єдиного обліку правопорушень. Встановлюються усі обставини”, – сказано в повідомленні поліції.

Як відомо, у вересні 2015 року низка ЗМІ назвали Котвіцького найбагатшим депутатом Верховної Ради – після того, як стало відомо, що він у декларації на сайті ВР вказав суму на рахунках в 970 млн гривень.

В е-декларації восени 2016 року Котвіцький, крім іншого, задекларував придбання дорогого одягу та аксесуарів загальною вартістю понад 0,6 млн. гривень за п’ять одиниць, отримання дивідендів та процентів на загальну суму 17 022 973 грн. тощо. Дивіденди він отримав від ТОВ “Інвестор-Атіка” та ТОВ “Сахалінське – 1”.

Журналіст-розслідувач Дмитро Гнап повідомив, що помічником цього депутата є відомий кримінальний авторитет Олександр Павлюченко, якого знають на Полтавщині як кримінального авторитета з прізвиськом Саша Браслет.

НАБУ розслідує виведення депутатом від “Народного фронту” Ігорем Котвіцьким понад 40 мільйонів доларів закордон влітку 2015 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна