Бразильська поліція звільнила з лабетів наркоторговців двох українських моделей. ФОТО, ВІДЕО

 

автор: Дмитро ЯЦЮК, блогер, журналіст
для “Новинарні

У місті Сан-Паулу (Бразилія) тактичний підрозділ 28-го батальйону військової поліції звільнив з лабетів міжнародного наркотрафіку двох українців-менекенників.
Це сталося у п’ятницю, 2 грудня, повідомляє “Новинарня” з посиланням на блог військової поліції штату Сан-Паулу (ПМСП).

Квартира, де утримувалися заручники з України. Фото: Polícia Militar

Квартира, де утримувалися заручники з України. Фото: Polícia Militar

Завдяки інформації, отриманій від посольства України за сприяння посла Ростислава Троненка, військова поліція вирахувала приміщення, розташоване у східній частині міста Сан-Паулу, де українці перебували проти власної волі (стаття бразильського КК – “неправомірне позбавлення волі”), а також заарештувала двох громадянок ПАР, котрих підозрюють в організації схеми наркотрафіку.

Жертвами міжнародної афери стали чоловік і жінка, Владислав та Оксана, які є подружжям.

За даними, які посольство України передало ПМПС, моделі з України працювали в Гонконгу, де отримали оманливу пропозицію про отримання роботи у Бразилії.

izadora-katerenyuk-1 izadora-katerenyuk-2 izadora-katerenyuk-3 izadora-katerenyuk-5 pidrozdil-viyskovoyi-politsiyi-san-paulu izadora-katerenyuk-6
<
>
Ізадора Катеренюк та її підрозділ, який проводив операцію

У Сан-Паулу місцем зустрічі була призначена станція метро “Артур Алвінь”. Там українців зустріла незнайома їм південноафриканка та відвезла на найману квартиру в район Тірадентес.

Далі манекенників побили. Про це розповіла лейтенант військової поліції, бразилійка українського походження Ізадора Катеренюк, яка брала участь у операції зі звільнення заручників.

Капсули з наркотиками, що їх змушені були ковтати українці. Фото: Polícia Militar

Капсули з наркотиками, що їх змушені були ковтати українці.
Фото: Polícia Militar

paketiki-z-narkotikami-1

Під загрозою подальшого насилля чоловік і жінка були змушені проковтнути велику кількість пакетиків з наркотиками, розповіла Ізадора Катеренюк (Isadora Katerenhuk).

Усе вказує на те, що українське подружжя планували використати у якості «мулів», або «човників» для нелегального перевезення наркотиків.

mistse-u-shidniy-chastini-mista-san-paulu-de-dva-ukrayintsya-buli-zaruchnikami-zgidno-do-danih-pmspЦікаво, що квартира, яку використовували наркотрафіканти, розташована на вулиці Олександра Давиденка (1899-1934) — радянського композитора походженням з України.

В результаті рейду військової поліції чоловіка й дружину звільнили, двох підозрюваних громадянок ПАР арештували.

За фактом подій відкрита кримінальна справа у федеральній поліції міста Сан-Паулу, у дільниці якої перебувають затримані чорношкірі південноафриканки.

Затримана громадянка ПАР

Затримана громадянка ПАР

Окрім капсул із кокаїном, що їх примусили проковтнути українців, у жінок також вилучена інша партія нелегальних наркотичних речовин.




Українські громадяни були направлені для медичного огляду до лікарні “Свята Марселіна”.

Вони проходитимуть у справі, як потерпілі та свідки.

Відео каналу G1 >>>

Читайте також:
Бразильський найманець “ДНР” арештований на два місяці і вже пішов на співпрацю з СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна