Україна успішно завершила ракетні стрільби на Херсонщині

 

Повітряні сили Збройних сил України завершили навчальні ракетні випробування на півдні країни. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко.

“Успішно завершені контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет. Збройні сили зробили потужний крок в плані підвищення своєї боєздатності і набуття спроможностей по захисту своєї держави.
Повітряний кордон України – недоторканий!” – сказано в дописі.

Як раніше повідомляла “Новинарня“, 2 грудня початок випрбувань затримувався через снігопад.

Цього дня пусків більше не відбувалося.

Як повідомляла “Новинарня“, на 1-2 грудня в повітряному просторі України на захід від окупованого Криму були заанонсовані українські навчання з ракетними стрільбами. Українська сторона видала відповідні НОТАМи щодо небезпечних польотних зон, які обурили Росію. Міноборони РФ видало ноту протесту з цього приводу.

“Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення щодо проведення ракетних випробувань у “суверенному повітряному просторі Російської Федерації”, позбавлена здорового глузду”, – заявив секретар Ради нацбезпеки Олександр Турчинов, підкресливши, що відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, і “в цьому районі Україна не планує проводити ракетних випробувань. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України”.

Згодом ЗМІ з посиланням на джерела в Міноборони України повідомили, що в разі проведення Україною ракетних стрільб у районі тимчасово окупованого Криму Росія погрожує Києву ракетним ударом.

Після цього в рамках підготовки до випробувань Командуванням Повітряних сил Збройних сил України було уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків у північно-західній частині акваторії Чорного моря в сторону її зменшення”.

1 грудня стрільби відбулися без ексцесів, за випробуваннями та ситуацією біля берегів Криму стежив літак НАТО.

Читайте також:
Турчинов: Україна проводитиме ракетні випробування, попри ноти РФ

Україна не відмовиться від ракетних навчань над Кримом, попри погрози Росії

16 ракет на Херсонщині влучили в ціль. Турчинов і Порошенко задоволені. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна