У грудні в Україні дещо підвищуються пенсії

 

Підвищення мінімальної пенсії з 1 грудня 2016  року – із 1130 грн. до 1247 грн. – торкнеться 8,5 млн. українських пенсіонерів. Про це 1 грудня повідомив на засіданні Ради у справах осіб з інвалідністю віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

“Перегляд розміру пенсійних виплат стосуватиметься приблизно 8,5 млн. пенсіонерів, що стане невеликим, але приємним сигналом суспільству, що результатом реформ все-таки стає підвищення рівня і якості життя”, – сказав він.

Розенко зазначив також, що на 250 грн. підвищиться виплата у зв’язку з втратою годувальника з числа військовослужбовців. Такі виплати отримують понад 140 тис. українців.

“Підвищення пенсії інвалідам війни та учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбуватиметься в розмірах від 200 до 340 грн. І пенсії переглядатимуться відповідно для 118 тис. інвалідів війни та 8 тис. інвалідів – учасників ліквідації аварії на ЧАЕС”, – додав заступник глави уряду.

Також віце-прем’єр повідомив, що для 400 тис. інвалідів дитинства виплата збільшиться приблизно на 240 грн.

Як повідомляє УНІАН, мінімальна зарплата та прожитковий мінімум з 1 грудня підвищуються на 10,1% – до 1600 грн. – згідно із законом про держбюджет на 2016 рік.
Таким чином, з урахуванням податків, мінімальний заробіток для українця становитиме 1444 гривні.
Згідно з постановою Кабінету міністрів №840, з 1 грудня підвищуються посадові оклади для працівників бюджетної сфери в середньому на 12,7%.
Як раніше заявляв прем’єр-міністр Володимир Гройсман, посадовий оклад працівника першого тарифного розряду збільшується з 1 грудня на 150 грн – до 1335 грн. Зарплати вчителів мають зрости на 260-450 грн, медичних працівників – в середньому на 246-363 грн залежно від посади та кваліфікації. Всього з початку року зростання соціальних стандартів становить 16,1%.

Читайте також:
З наступного року значно зростуть ціни на квитки “Укрзалізниці”

З 1 грудня подорожчав зв’язок через стаціонарні телефони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна