Луценко розповів про конфлікт між НАБУ й САП Холодницького. Ті спростовують. ОНОВЛЕНО

 

Генпрокурор Юрій Луценко отримав від Національного антикорупційного бюро листа з проханням притягнути до відповідальності керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.
Про це Луценко заявив в ефірі ток-шоу “Право на владу” на каналі “1+1”, інформує “УП”.

“Сьогодні (1 грудня) я отримав лист від НАБУ з проханням притягнути до відповідальності Холодницького. Я не буду цим займатися, просто як генеральний прокурор, маючи обмежену компетенцію щодо цих двох інституцій, проводжу з ними робочі наради… На жаль, тепер НАБУ заважає САП. Я сподіваюся, що ми зможемо допомогти двом шановним керівникам разом працювати і давати справи до суду”, – сказав він.

Луценко спробував пояснити ситуацію тим, що між НАБУ і САП “відбуваються тертя”.

Національне антикорупційне бюро не просило генпрокурора Юрія Луценка притягнути голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького до відповідальності, однак поскаржилося на нього.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Згідно з повідомленням, мова йде про скаргу “на бездіяльність прокурора під час розслідування так званої справи МАУ та у відповідності до чинного процесуального законодавства України”.

Там додали, що 10 листопада детективи НАБУ направили Холодницькому на затвердження повідомлення про підозру керівнику та головному бухгалтеру “Міжнародних авіаліній України”, а також екс-голові Державної авіаційної служби України у заволодінні коштами Державного спецфонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях в особливо великих розмірах.

“24 листопада до НАБУ за підписом Холодницького Н.І. надійшов лист з відмовою у погодженні зазначених повідомлень про підозру. Проаналізувавши листа, детективи Бюро дійшли висновку щодо невідповідності зроблених суджень та висновків фактичним даним, підтвердженим матеріалами кримінального провадження”, – заявили в НАБУ.

“Саме тому, відповідно до вимог законодавства (ст.ст. 311-312 КПК України), на адресу генпрокурора 25 листопада направлено скаргу про бездіяльність його заступника – керівника САП”, – додали в Бюро.

Там наголосили, що така скарга відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу.

“Однак, замість того, щоб розібратися по суті скарги та вжити заходів, як того вимагає закон, генеральний прокурор зробив публічну заяву, яка може зашкодити взаємодії між НАБУ і САП”, – заявили в НАБУ.

Як відомо, раніше почався конфлікт між НАБУ як новим антикорупційним органом і старою Генпрокуратурою. Натомість НАБУ й САП були створені для спільних дій.

Читайте також:
На хабарі спійманий суддя Київського апеляційного адмінсуду Петрик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна