Кримськотатарський телеканал ATR фінансуватимуть з держбюджету України

 

Президент Петро Порошенко 2 грудня підписав закон №5333, який передбачає фінансування кримськотатарського каналу ATR з держбюджету. Про це йдеться на сторінці закону на сайті Верховної Ради.

Рада прийняла це рішення 17 листопада.

Як інформує “Новинарня“, Закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо програм підтримки телерадіокомпаній Автономної Республіки Крим та міста Севастополя)” передбачає:
“Установити, як виняток з положень пункту 11 частини першої статті 87 цього Кодексу, що Кабінет Міністрів України може визначати у 2016 році напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній, які функціонували на території  Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”.

Як відомо, після незаконної анексії Криму колабораціоністська влада не дала ліцензію на мовлення каналу ATR, що належить Ленуру Іслямов – організатору антиросійських акцій на межі з окупованим півостровом.
17 червня 2015 року канал, орієнтований на кримських татар, відновив мовлення з Києва.
Згодом ATR заявив про відсутність фінансування з держбюджету України і про намір переїхати у Литву.

Читайте також:
У Криму кримськотатарський телеканал ATR заблокували також в інтернеті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна