У Росії суд дав 7 років тюрми жінці, яка послала СМС про військову техніку напередодні війни з Грузією

 

У Російській Федерації жінку засудили до семи років ув’язнення за СМС-повідомлення про військову техніку в Сочі напередодні війни з Грузією, повідомляє “Новинарня” з посиланням на видання “Медуза“.

“Громадянка Росії Оксана Севастиді засуджена до семи років ув’язнення за обвинуваченням у державній зраді. Приводом для кримінального переслідування послужили кілька SMS-повідомлень, які вона відправила в 2008 році, незадовго до війни з Грузією. Севастиді писала приятелеві в Грузію, що бачила в Сочі поїзд із військовою технікою, який іде в бік Абхазії”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначив адвокат засудженої Іван Павлов, Краснодарський крайовий суд виніс їй вирок ще в березні 2016 року, проте досі про це не повідомлялося.

Зараз захист домагається звільнення Севастиді.

“З точки зору інформаційної значущості і чутливості відомостей її СМСки, якщо порівняти з вироком, – як крапля і море”, – підкреслив адвокат.

Видання нагадує, що це не перший вирок за СМС-повідомлення, який винесли в Російській Федерації. У листопаді 2014 року була засуджена мешканка Сочі Катерина Харебава, яка також відправила СМС своєму приятелеві, побачивши пересування російської військової техніки в бік Абхазії незадовго до війни в Грузії. Краснодарський крайовий суд засудив її до шести років ув’язнення за шпигунство.
Харебава, за версією звинувачення, передала відомості про пересування військової техніки військовому представникові Грузії і тим самим розкрила державну таємницю. “Меморіал” визнав її політв’язнем.

Читайте також:
У Росії дали два роки колонії за репост українського журналіста про АТО

Окрім Криму, Росія провела вибори до Держдуми в окупованих Абхазії і Південній Осетії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна