Заяви Росії про затримання двох дезертирів з ДПСУ – елемент гібридної війни, – Слободян

 

Заяви російських ЗМІ про затримання в Ростовській області РФ двох українських дезертирів є маніпулюванням фактами з метою дискредитації країни. Про це, передає “Новинарня“, заявив у коментарі агенції “Інтерфакс-Україна” помічник керівника Держприкордонслужби Олег Слободян.

“Ця ситуація є ще одним елементом гібридної інформаційної війни РФ проти України. Вони намагаються дискредитувати військовослужбовців як ЗСУ, так і Держприкордонслужби. У даному разі відбувається чітка маніпуляція фактами”, – зазначив Слободян.

Раніше в російських ЗМІ з’явилася інформація про нібито затримання в Ростовській області двох військовослужбовців прикордонних військ України Олега Данилюка (за іншими даними – Олега Яцуна) й Богдана Білозерова.

За словами Слободяна, Данилюк справді свого часу був мобілізований, але з квітня поточного року демобілізований і зараз ніякого відношення до ДПСУ не має.
Другий нібито дезертир був засуджений і перебуває в розшуку українськими правоохоронними органами. “Він теж ніякого відношення до Держприкордонслужби України не має”, – додав Слободян.

Читайте також:
Кримських дезертирів Баранова й Одинцова затримали в буферній зоні КПВВ “Чонгар”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.