Нацполіція усунула від служби 13 екс-беркутівців, яких підозрюють у злочинах проти Євромайдану

 

Національна поліція , усунула від служби на час розслідування 13 бійців “Беркута”, яких підозрюють у злочинах під час Революції Гідності. Про це йдеться в повідомленні відомства, інформує “Новинарня“.

“Національною поліцією України з урахуванням важливості питання розслідування злочинів, учинених стосовно учасників Революції Гідності, було направлено лист до Генеральної прокуратури України. У ньому йдеться про надання інформації щодо процесуального статусу поліцейських у кримінальних провадженнях з приводу вчинення злочинів стосовно учасників Революції Гідності, зокрема – стосовно тих працівників поліції, які на той час проходили службу в підрозділах міліції особливого призначення “Беркут””, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до указаного листа, стосовно шести працівників обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою або домашній арешт. Крім цього, ще відносно чотирьох екс-беркутівців міра запобіжного заходу не обиралася.

Проте керівництвом Нацполіції усіх 13 осіб усунуто від виконання службових обов’язків, вони чекають на рішення суду.

За результатами розслідування кримінальних проваджень, через механізм, передбачений Законом, питання щодо подальшого проходження ними служби в Національній поліції буде розглянуто атестаційною та поліцейською комісіями.

Читайте також:
Беркутівців доставили в суд, де мають допитати Януковича. Біля суду проходить мітинг

Як виводять з-під удару “Беркут”. Підозрюваного в розстрілі майданівців відпустили під “нічний домашній арешт”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна