ГПУ перевірить офшори екс-глави Нацбанку

 

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про надання дозволу для звернення до компетентних органів Сполученого Королівства та Британських Віргінських островів із запитом  про надання інформації стосовно двох компаній, що проходять у справі про незаконне збагачення екс-глави Нацбанку та першого-віце-прем’єра Сергія Арбузова. Про це свідчать ухвали Печерського райсуду м. Києва від 8 листопада, інформує “112-Україна“.

Йдеться про компанії Neoform Universal LPP і Reamex Invest S.A., бенефіціатором яких, як встановила ГПУ, є Арбузов. Ці компанії відкрили рахунки у Латвійському банку Privat Bank AS.

ГПУ отримала дозвіл запросити копії паспортів засновників, кінцевих бенефіціарів, уповноважених (довірених) осіб, карток зі зразками підписів та відтиском печатки, листів, заяв, довіреностей та інших документів зазначених компаній.

Клопотання було подано в рамках провадження щодо незаконного збагачення в особливо великих розмірах Арбузова. Слідство встановило, що за період перебування на посадах колишнього глави НБУ (2010-2013) та першого віце-прем’єра (2013-2014) Арбузов відкрив 15 рахунків у чотирьох банках, а загальний обсяг надходжень на рахунки склав 41,23 млн грн, 156 тис євро та 177 тис. дол.

При цьому у 2011 р. Арбузов задекларував лише 2,05 млн грн доходів та 2,13 млн грн, покладених на депозит. Хоча, як встановило слідство, у 2011 р. тільки в один “Укрбізнесбанк” він вніс 2,66 млн грн.

Також ГПУ підкреслює, що сумарні надходження на рахунки матері, брата та дружини Арбузова склали 548,86 млн грн, 41,28 млн дол. та 38 тис. євро. Слідчі підозрюють, що це приховані доходи самого Арбузова.

Читайте також:
Електронна система декларування майна “змусить” чиновників декларувати готівку й офшори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна