Європарламент визначився з датою розгляду питання механізму призупинення “безвізу”

 

Європейський парламент включив до порядку денного на 18 січня 2017 року питання механізму призупинення безвізового режиму для третіх країн. Про це йдеться в повідомленні Європарламенту, інформує “Новинарня“.

Зазначається, що, “ймовірно”, питання про механізм припинення безвізового режиму буде розглянуто у першому читанні 18 січня.

Як відомо, раніше в ЄС визначили, що “безвіз” для України має бути впроваджений одночасно з механізмом припинення безвізового режиму для третіх країн.

ОНОВЛЕНО. Механізм тимчасового припинення дії безвізового режиму Європейського Союзу з третіми країнами 7 грудня буде розглянуто на рівні послів ЄС. Про це повідомив європейський дипломат, передає УНІАН.

“Попередньо розгляд запланований на 7 грудня, що є логічним”, – сказав він.

За словами дипломата, зараз у деяких країн ще існують зауваження з цього питання.

Засідання тристоронньої групи (Європейський парламент, Європейська Рада та головуюча в ЄС країна), яке відбулося у вівторок в Брюсселі, завершилося без конкретних результатів.
“Обговорення питання ще продовжується”, – повідомили в Європейській Раді.

Як відомо, саме від ухвалення Європейським парламентом та Радою ЄС механізму тимчасового призупинення залежить подальше ухвалення рішень щодо надання Україні безвізового режиму.

Як повідомляла “Новинарня“, 24 листопада на саміті Україна-ЄС в Брюсселі президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що питання безвізового режиму до України має бути вирішене до кінця року.

Читайте також:
Заступник міністра запропонував прийняти сирійських біженців для швидшого отримання “безвізу”

Євросоюз узгодив механізм зупинки “безвізу” на 99%, – ЗМІ

ЄС матиме серйозні проблеми, якщо не надасть “безвіз” Україні, – єврокомісар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна