В Колумбії розбився літак з бразильською футбольною командою. ОНОВЛЕНО

 

Літак з 72 пасажирами та дев’ятьма членами екіпажу на борту, зокрема й членами футбольної команди з Бразилії “Шапекоенсе”, розбився на підльоті до міста Медельїн в Колумбії. Наразі невідомо, чи вижив хтось з пасажирів та екіпажу, інформує ВВС.

Перевозив представників футбольної команди “Шапекоенсе” чартерний рейс, уточнили представники аеропорту Медельїна.

Повідомляється, що літак розбився в гірській місцевості за межами міста незадовго до півночі 28 дистопада за місцевим часом.

Мер Медельїна Федеріко Гутьєррес назвав авіакатастрофу “трагедією величезних масштабів”, але додав, що, можливо, хтось залишився в живих.

У Twitter аеропорту Хосе Марія де Кордова, який обслуговує Медельїн, зя’вилось повідомлення: “Підтверджено, літак з ліценцією CP2933 перевозив команду ChapecoenseReal. Можуть бути вцілілі”.

ОНОВЛЕНО. На місці авіакатастрофи рейсу LMI 2933 в горах біля Медельїна знайдено шестеро людей, які вижили. Серед них – четверо футболістів “Шапекоенсе” і бортпровідниця.

Вижили, зокрема, воротар Жаксон Фолмана, захисники Нето Еліо Дзамп’єр та Алан Рушель. Як передає радіо RCN, в останнього травми голови і множинні переломи.

Воротар Даніло Маркос, знайдений дивим, пізніше помер у лікарні.

Всього на борту було 81 осіб, включаючи дев’ятьох членів екіпажу. Загинули 75.

Серед загиблих – тренер клубу Кайо Жуніор і капітан команди, півзахисник Клебер Сантана, який раніше виступав у Європі за мадридський “Атлетико” й “Мальорку”.

Бразильська команда мала грати в фіналі Кубка Південної Америки проти клубу з Медельїна “Атлетіко Насьональ”.

Перший фінальний матч другого за силою клубного турніру Південної Америки був запланований на середу.

Команда з міста Шапеко вийшла до найсильнішого футбольного дивізіону Бразилії в 2014 році. Минулого тижня вона дійшла до фіналу Кубка Південної Америки після перемоги над аргентинською командою “Сан-Лоренсо”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна