У “нормандському” Мінську Україна порушить насамперед безпекові та гуманітарні питання

 

Українська делегація в Мінську ставитиме як першочергові питання безпеки і гуманітарні. Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив перед початком переговорів, написала у “Фейсбуці” заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Українська сторона висловлює обурення фактом невідкрита КПВВ “Золоте”, яке заблоковане з березня 2016 року. Міністр заявив, що готовий сьогодні запросити на відкриття КПВВ своїх колег Штанмайєра і Еро, можливо хоч так росіяни дадуть відмашку ОРДЛО не знущатися над цивільним населенням і відкрити, нарешті, цей пункт”, – написала вона.

Також Геращенко повідомила, що Україна наполягає на якнайшвидшому звільненні заручників, зазначивши, що питання буде мати ключовий пріоритет.

“Ми вимагаємо негайного звільнення 57 заручників, що їх утримання підтвердило ОРДЛО. Також українська сторона підніматиме питання заручників в РФ. Всього в ОРДЛО, за інформацією СБУ , утримується 108 заручників, але поки що ОРДЛО підтверджують утримання лише 57. Також ми наполягаємо на негайному допуску МКЧХ до пошуку зниклих безвісти- в цьому страшному списку 495 осіб сьогодні”, – повідомила вона.

Також, зі слів Геращенко, Україна надасть переконливий фактаж щоденного порушення режиму тиші,  та того, як працює російський воєнторг на Донбасі.

Крім того, у Мінську українська делегація також підніме питання екологічної катастрофи на Донбасі.  

“І ще одна важлива тема- створення з боку РФ екологічної катастрофи на Донбасі, починаючи з водопостачання (Торецьк, що вже тиждень без води), і продовжуючи іншими подібними історіями, які сьогодні підніматиме міністр і українська делегація”, – написала Геращенко.

Читайте також:
Україна може відмовитися від проведення тристоронніх зустрічей у Мінську та шукатиме нові майданчики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна